Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csombor (borsikafű) palánta - 10 db-os

3.500 Ft
Menny.:db

Leírás

Csombor (Satureja hortensis) – A kert és a konyha kedvelt fűszernövénye

A csombor, más néven borsikafű, egy egynyári fűszernövény, amely nemcsak kerti ágyásokban, hanem cserépben vagy balkonládában is könnyen nevelhető. Intenzív, borsos, kissé mentás íze miatt a magyar konyha alapvető fűszernövénye.

Jellemzői

  • Növekedés:
    A növény alacsony termetű, kb. 30-40 cm magas, sűrűn elágazó szárú. Finom, keskeny levelei zöld színűek, és apró, halványlila vagy fehér virágokat hoz nyár végén.

  • Tenyészidő:
    Egynyári növény, amely gyorsan fejlődik és júniustól szeptemberig folyamatosan szüretelhető.

  • Illata és íze:
    A levelek intenzív aromát hordoznak, amely friss vagy szárított formában is jól érvényesül. Különösen jól illik babos, káposztás ételekhez, húsételekhez és pácokhoz.

Igényei és gondozása

  • Fényigény:
    A csombor napfényt kedvel, meleg, világos helyen érzi magát a legjobban.
  • Talaj:
    Jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talajt igényel.
  • Vízigény:
    Közepesen szárazságtűrő, rendszeres, de mértékletes öntözést igényel.

Felhasználása

  • Fűszerként:
    Kiválóan alkalmas hüvelyesek (például bab és lencse), savanyú káposzta, valamint sültek és kolbászfélék ízesítésére. Az ételekhez való hozzáadása enyhíti a puffadást okozó hatásokat.
  • Gyógyhatás:
    Fertőtlenítő, emésztést segítő és görcsoldó tulajdonságokkal is bír.

Érdekesség:

A csombor régóta ismert és kedvelt fűszernövény, melyet a rómaiak már az ókorban is használtak. A neve a magyar gasztronómia klasszikusaiban is gyakran előfordul, például a híres erdélyi ételek elkészítésénél.

A csombor könnyen termeszthető és sokoldalúan használható növény, amely minden fűszerkert értékes tagja.

Paraméterek

Kiszállítás késői

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.