Leírás
Szárzeller palánta - 10 db-os
10 db-os kiszerelés!
Szárzeller (Apium graveolens var. dulce) – A sokoldalú konyhakerti zöldség
A szárzeller, más néven halványító zeller, az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb konyhakerti növény, amelyet frissessége, roppanó textúrája és jellegzetes íze miatt szeretnek világszerte. Kiválóan illik salátákba, levesekbe, mártásokba, és magában is kitűnő nassolnivaló.
Főbb jellemzői
- Típus: Lágyszárú, kétnyári zöldségnövény.
- Származás: Mediterrán térség.
- Megjelenés: A növény hosszú, vastag, halványzöld szárairól ismert, amelyeket roppanós levelek koronáznak meg.
- Íz: Enyhén édeskés, aromás, jellegzetesen zelleres ízvilág.
Termesztési tudnivalók
- Ültetési idő: szabadföldbe május végétől ültethetjük.
- Tenyészidő: 80–100 nap (palántázástól számítva).
- Helyigény: Napfénykedvelő, de elviseli a félárnyékot is.
- Talaj: Jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt igényel. A szerves trágyázást meghálálja.
- Öntözés: Rendszeres, bőséges öntözést igényel, különösen száraz időszakban.
Felhasználás
- Friss fogyasztásra: Saláták, szendvicsek, smoothie-k összetevője.
- Főzéshez: Alaplé, levesek, raguk ízesítéséhez.
- Egészségmegőrzés: Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázók kedvence, magas víztartalma és rosttartalma támogatja az emésztést.
Előnyök
- Vitaminokban gazdag: A-, K-, és C-vitamin, valamint antioxidánsok forrása.
- Ásványi anyagok: Kálium, magnézium és kalcium.
- Egészségügyi hatások: Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, vízhajtó hatású, csökkentheti a gyulladást.
Kedvcsináló
A szárzeller nemcsak egy ízletes és egészséges zöldség, hanem egy látványos és könnyen termeszthető növény is, amely bármelyik konyhakertet feldobja. Akár ropogós szárakra vágva, mártogatósként, akár levesek ízesítőjeként, mindig frissességet hoz az asztalra!
Paraméterek
Kiszállítás | késői |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.